Την πρώτη θέση στην κατηγορία Entrepreneurial Impact Awards του 12ου Δια-πανεπιστημιακού Διαγωνισμού Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας, ennovation 2019 κατέλαβε η εταιρίας αγροτεχνολογίας Oliveex.io,(https://oliveex.io) που ιδρύθηκε από ομάδα φοιτητών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Ιδρυτές της είναι οι τελειόφοιτοι του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Π.Θ. Κωνσταντίνος Ακρίβος, Δημήτρης Γκαραγκούνης και Άρης Κολιγλιάτης.

Ο διαγωνισμός ennovation 2019 (https://ennovation.gr/) υποστηρίζεται από 20+ Πανεπιστήμια σε Ελλάδα και Κύπρο και φέτος πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά στις 30 Απριλίου 2020.

Η Oliveex γεννήθηκε μέσα από το πρόγραμμα της Μονάδας Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και έχει ήδη διακριθεί σε Ελληνικούς και διεθνείς διαγωνισμούς.

Η Oliveex βραβεύθηκε για την τεχνολογική λύση IoT που χρησιμοποιεί αισθητήρες και συσκευές ανίχνευσης, πλήρως ασύρματη και είναι 24/7 συνδεδεμένη σε δεξαμενές αποθήκευσης, συλλέγοντας δεδομένα για την ασφάλεια των ζυμωμένων τροφίμων.

magnesianews.gr