Η Λίνα Σουλούκου, γέννημα θρέμα Λαρισαία, κόρη του συνδικαλιστή της ΠΑΣΚΕ και πρώην υπαλλήλου του Δήμου Λαρισαίων Σωτήρη Σουλούκου, προσελήφθη στη ποδοσφαιρική ομάδα της Ρόμα, όπου αναλαμβάνει ρόλο τζένεραλ μάνατζερ. Η πρώην γενική διευθύντρια του Ολυμπιακού πήρε μεταγραφή σε ένα απ' τα σημαντικότερα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, σε μια ομάδα με βαρύ όνομα και ιστορία.

Η είδηση έγινε γνωστή χθες. Η Ρόμα ανακοίνωσε πως η Λίνα Σουλούκου αναλαμβάνει χρέη CEO (Chief Executive Officer & General Manager) στην εταιρεία. «Η Ρόμα είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι η Λίνα Σουλούκου ορίστηκε ως νέα Διευθύνουσα Σύμβουλος & Γενική Διευθύντρια του Ομίλου. Θα αναλάβει καθήκοντα, με άμεση ισχύ, αφού ολοκληρώσει τις σχετικές εταιρικές διαδικασίες» ανέφερε η σχετική ανακοίνωση.

Οι Νταν και Ράιαν Φρίντκιν δήλωσαν: «Η Λίνα είναι μια έμπειρη, σεβαστή και αναγνωρισμένη ηγέτιδα στον κόσμο του ποδοσφαίρου και των επιχειρήσεων και είμαστε στην ευχάριστη θέση να την καλωσορίσουμε στην οικογένεια της Ρόμα. Θα συνεργαστούμε στενά μαζί της για να συνεχίσουμε να πηγαίνουμε τον σύλλογο στο υψηλότερο επίπεδο, όπως αξίζουν οι οπαδοί και η πόλη».

Η Λίνα Σουλούκου σπούδασε νομικά με ειδίκευση στο Αθλητικό Δίκαιο και άρχισε την καριέρα της στον χώρο του ποδοσφαίρου, όπου εργάζεται για περισσότερα από 15 χρόνια. Το 2018 προβιβάστηκε σε Διευθύνουσα Σύμβουλος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, ρόλο που διατήρησε μέχρι τον Ιούνιο του 2022.

«Θα ήθελα να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου στην οικογένεια Φρίντκιν για την ευκαιρία που μου έδωσαν: είχα την ευκαιρία να κατανοήσω και να εκτιμήσω το πνεύμα και τη φιλοδοξία που εμψυχώνουν την ιδιοκτησία και είναι τιμή μου που έχω την ευκαιρία να μοιραστώ τις προκλήσεις που περιμένουν την Ρόμα. Είμαι ενθουσιασμένη που γίνομαι μέλος αυτού του ιστορικού συλλόγου και ανυπομονώ να κάνω την εμπειρία που έχω αποκτήσει στον κόσμο του διεθνούς ποδοσφαίρου διαθέσιμη στην εταιρεία, στους διευθυντές της και σε όλους τους υπαλλήλους», δήλωσε η Λίνα Σουλούκου.

Z.H. thessaliaeconomy.gr