Aπό το Επιμελητήριο Λάρισας ανακοινώνεται ότι "με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη στη Λάρισα το 1ο Διεθνές Φόρουμ Γυναικείας Επιχειρηματικότητας (3-5/6/2022) και το συνέδριο γυναικείας επιχειρηματικότητας Women for win (Ηοtel Divani, 4/6/2022) αφιερωμένο στις δυναμικές γυναίκες του Ελληνικού αλλά και του Παγκόσμιου επιχειρείν.
Πλήθος εκδηλώσεων συνόδευσαν το 1ο Διεθνές Forum, το οποίο διοργανώθηκε για πρώτη φορά από το Επιμελητήριο Λάρισα και την Επιτροπή Γυναικείας Επιχειρηματικότητας, σε συνεργασία με τον Δήμο Λαρισαίων, την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας (ΚΕΕΕ), το Εθνικό Επιμελητηριακό Δίκτυο Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών (ΕΕΔΕΓΕ), υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας.
Στόχος του Forum και του συνεδρίου ήταν η ανάδειξη του δυναμικής του γυναικείου επιχειρείν , η δικτύωση και η ανταλλαγή απόψεων και πρακτικών , η παρακίνηση και η ανάδειξη της πολυεπίπεδης υποστήριξης που χρειάζονται οι νέες γυναίκες για να τολμήσουν να επιχειρήσουν.
Η διοργάνωση εκτυλίχθηκε σε δύο άξονες: O πρώτος συνίστατο στην έκθεση τοπικών προϊόντων και υπηρεσιών από γυναίκες επιχειρηματίες, η οποία εγκαινιάστηκε την Παρασκευή 3-6 και διήρκησε όλο το τριήμερο. Τη βραδιά των εγκαινίων άνοιξε η baby orchestra musicArte, υπό την καθοδήγηση της μουδικοπαιδαγωγού κας Έφης Φαρμάκη. Επίσης, εμφανίστηκε η μικτή χορωδία musicArte του μουσικού συλλόγου Ελασσόνας με μαέστρο τον κ. Κωνσταντίνο Μάτη, καθώς και η Γυναικεία χορωδία του Σύγχρονου Ωδείου Λάρισας με μαέστρο τον κ. Νίκο Ευθυμιαδη.
Ο δεύτερος άξονας συνίστατο στο συνέδριο, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 4 Ιουνίου με θέμα «Το Γυναικείο Επιχειρείν στη σύγχρονη εποχή». Το «παρών» έδωσαν στο συνέδριο γυναίκες της πολιτικής σκηνής της χώρας και δυναμικές γυναίκες του επιχειρείν, από την Ελλάδα, αλλά και άλλες χώρες, όπως η Αντιπρόεδρος Ανθρώπινου Δυναμικού της IBM, κα Carla Grant Pickens, η Παγκόσμια Αντιπρόεδρος καινοτομίας και πληροφοριών της Unilever ( Διαδικτυακά) κα Cristina Habib, καθώς και αποστολή επιχειρηματιών γυναικών της Μογγολίας, με την Πρόεδρο της Μογγολικής Ομοσπονδίας Υποστήριξης Απασχόλησης Γυναικών κα Ariunna Shagdarsuren, οι οποίες είχαν και περίπτερο στην έκθεση της πλατείας.
Κατά την έναρξη του συνεδρίου η Γ. Γραμματέας του Επιμελητηρίου και Α’ Αντιπρόεδρος του ΕΕΔΕΓΕ κα Καλλιόπη Τζήκα αναφέρθηκε στις προκλήσεις αλλά και τις πολιτικές, τόσο σε επίπεδο εκπαίδευσης όσο και σε επίπεδο ουσιαστικής στήριξης της μητρότητας και εν γένει του γυναικείου επιχειρείν. Τις εργασίες χαιρέτισαν επίσης ο Πρόεδρος κ. Σ. Γιαννακόπουλος, η κα Σοφία Κουνενάκη-Εφραίμογλου, πρόεδρος του ΕΕΔΕΓΕ και αντιπρόεδρος του ΕΒΕΑ, η κα Μαρία Συρεγγέλα, υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και η κα Ζέττα Μακρή, υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων.
Το Συνέδριο περιελάμβανε τρεις θεματικές ενότητες: «Το Γυναικείο Επιχειρείν στη Σύγχρονη Εποχή», «Success Stories» και «Γυναίκα και Ηγεσία». Στα πάνελ του συνεδρίου συμμετείχαν μαζί με ξένες και επιτυχημένες ελληνίδες επιχειρηματίες της Λάρισας και όχι μόνο, αλλά και γυναίκες - εκπρόσωποι της βουλής και της αυτοδιοίκησης του τόπου μας .Το υψηλόβαθμο στέλεχος της ΙΒΜ κα Carla Grant Pickens , που ήταν ομιλήτρια στο πρώτο πάνελ του συνεδρίου, παραδέχθηκε πως υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος για να φθάσουμε σε ένα περιβάλλον πραγματικής ισότητας μεταξύ ανδρών και γυναικών σε ό,τι αφορά τις επαγγελματικές ευκαιρίες, ενώ για τη γενικότερα ασταθή κατάσταση του πλανήτη δήλωσε ότι οι προκλήσεις και τα δύσκολα βρίσκονται μπροστά μας. Η κα Pickens αλλά και όλες οι ομιλήτριες έδωσαν ιδιαίτερη έμφαση στην αξία της συνεργασίας και της συνέργειας όλων αλλά και στην παροχή ίσων ευκαιριών για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
Πιο συγκεκριμένα η κα Pickens είπε: «Οι επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο, οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο πρέπει να επικεντρωθούν στην ασφάλεια καθώς και στη σταθερότητα των χωρών. Να προσθέσουν αξία στην κοινωνία, στους υπαλλήλους που εργάζονται, στους ανθρώπους που έχουν δουλειά. Νομίζω ότι θα κάνουμε τη δουλειά καλύτερα μαζί, αν είμαστε σε θέση να επικεντρωθούμε πραγματικά στο πώς μπορούμε να βελτιώσουμε το περιβάλλον, πώς μπορούμε να βελτιώσουμε την κοινωνική ισότητα σε όλο τον κόσμο, πώς μπορούμε να βελτιώσουμε τη διακυβέρνηση μέσω ενός διαφορετικού μοντέλου, διασφαλίζοντας ότι θα είναι σε θέση να παρέχει πραγματικά ίσες ευκαιρίες για όλους»