Κανονική αφαίμαξη υπέστη ο ιδιωτικός τομέας της Υγείας στη χώρα μας από την επέλαση του Ελληνικού δημοσίου, καθώς υπολογίζεται ότι …περίπου 9.000 νοσηλευτές από ιδιωτικά θεραπευτήρια έσπευσαν να διοριστούν στα κρατικά νοσοκομεία μόλις προκηρύχθηκαν οι σχετικές θέσεις.
«Οι δικές μας απώλειες σε νοσηλευτικό προσωπικό ήταν 76 άτομα αλλά τους αναπληρώσαμε με την πρόσληψη 93 εργαζομένων στον τομέα αυτό, καλύπτοντας επαρκώς το κενό που δημιουργήθηκε», δήλωσε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του thessaliaeconomy.gr, o γενικός διευθυντής του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας Θεόδωρος Ταλάρης.
Πρόσθεσε μάλιστα ότι «αρκετοί νοσηλευτές ήρθαν σε μας από τον ανταγωνισμό γιατί παρέχουμε καλύτερο πακέτο αμοιβών, πάνω από την συλλογική σύμβαση εργασίας, ενώ οφείλω να πω και το αυτονόητο, ότι εμείς πληρώνουμε κάθε 30 του μηνός».
Στη φιλοσοφία των επενδυτών μας είναι να «χτίζουν» εκεί όπου κάνουν εξαγορές, σημείωσε ο κ. Ταλάρης, τονίζοντας ότι στόχος του ομίλου παραμένει να καταστήσει το ΙΑΣΩ Θεσσαλίας ιδιωτικό τριτοβάθμιο θεραπευτήριο, ώστε οι κάτοικοι της περιοχής να μην είναι αναγκασμένοι να τρέχουν στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη για λόγους υγείας.
Το ΙΑΣΩ Θεσσαλίας εδώ και δυο χρόνια ανήκει στο επενδυτικό κεφάλαιο Oaktree Capital Management, το οποίο εξαγόρασε ταυτόχρονα με το ΙΑΣΩ των Αθηνών.
Στο μετοχικό σχήμα του συνεχίζουν να μετέχουν, ως μικρομέτοχοι, και αρκετοί γιατροί από την περιοχή της Θεσσαλίας οι οποίοι ανήκουν στα ιδρυτικά μέλη του θεραπευτηρίου.
Το πολυεθνικό fund Oaktree, εκτός από τον τομέα της Υγείας, έχει επενδύσει και στον Ελληνικό Τουρισμό μέσω του ομίλου Sani/Ikos, γνωστού για τα πολυτελή παραθεριστικά συγκροτήματα στη Χαλκιδική και αλλού.
Κώστας Τόλης - thessaliaeconomy.gr