Η ολική αναβάθμιση του παράκτιου μετώπου στο Ελληνικό με έργα που έχουν πολλαπλασιαστική αξία για την κοινωνία και την εθνική οικονομία τέθηκε στο επίκεντρο της χθεσινής παρουσίασης της Lamda Development, για τα έργα της Marina Galleria και της ευρύτερης περιοχής.

Όπως δήλωσε ο CEO της εταιρείας, Οδυσσέας Αθανασίου, τα έργα που θα πραγματοποιηθούν σε βάθος πενταετίας, θα βάλουν τη χώρα στο επίκεντρο του παγκόσμιου τουριστικού ενδιαφέροντος και θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη της ελληνικής και τοπικής οικονομίας.

ΤΑ PROJECTS ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ

Σε πρώτη φάση, θα αξιοποιηθεί η έκταση 3,3 χλμ. που είναι αναξιοποίηση για περίπου 20 έτη. Σε αυτή την παράκτια έκταση, σχεδιάζεται στο κέντρο μια παραλία έκτασης 1 χλμ., με πρόβαση σε όλους, με διαδρομές πράσινες και καλαίσθητες. Νότια θα βρίσκεται ο πράσινος ουρανοξύστης, Marina Tower, ενώ ακριβώς δίπλα, η Μαρίνα του Αγίου Κοσμά.

Η ΜΑΡΙΝΑ... ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ

Η μαρίνα αναμένεται να αναβαθμιστεί σε σημαντικό βαθμό, προκειμένου να αυξηθεί η χωρητικότητα σκαφών αφενός και αφετέρου, να υποδέχεται μεγαλύτερα σκάφη. Έτσι λοιπόν, δημιουργείται μέσα στην Αθηναϊκή Ριβιέρα ένα δίκτυο 50 χλμ. περιπάτου, που θα συνδέεται με το μητροπολιτικό πάρκο και το Ελληνικό, μέσω πολλαπλών διαδρομών.

H MARINA GALLERIA Σε έκταση 22.000 τ.μ., δίπλα στη μαρίνα του Αγίου Κοσμά και κοντά στο πάρκο του Ελληνικού, θα βρίσκεται η Marina Galleria. Πρόκειται για ένα κτίριο που θα είναι ενεργειακά αυτόνομα, χρησιμοποιώντας πράσινες λύσεις και τεχνολογία αιχμής. Θα φιλοξενούνται 30 εστιατόρια και οίκοι από 70 σχεδιαστές μόδας Έλληνες και διεθνείς. Αυτή η ανάπτυξη έχει σχεδιαστεί από την Kengo Kuma, την εταιρεία που σχεδίασε το Ολυμπιακό Στάδιο στο Τόκιο.

MIA ΞΕΧΏΡΙΣΤΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

"Το άνοιγμα προς τη θάλασσα έχει κεντρική θέση στον σχεδιασμό μας για το Ελληνικό. Γι’ αυτό και η αναμόρφωση του παράκτιου μετώπου είναι από μόνη της μία ξεχωριστή ανάπτυξη, στην οποία έχουμε δώσει προτεραιότητα. Όραμά μας είναι η παραλιακή ζώνη του Ελληνικού, μήκους 3,5 χλμ., να αναδειχθεί στο ομορφότερο κομμάτι της Αθηναϊκής Ριβιέρας και να γίνει αγαπημένος προορισμός ψυχαγωγίας, άθλησης, χαλάρωσης και διασκέδασης για όλους, αλλά και ένας νέος εμπορικός και τουριστικός πόλος που θα δημιουργήσει πλούτο για τη χώρα", ανέφερε, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Lamda Development, Οδυσσέας Αθανασίου.

  

Νίκος Ταμπακόπουλος