Πράγματι μια ξεχωριστή ημέρα η σημερινή για τη Θεσσαλία και τη χώρα. Στα Τέμπη παραδίδεται ένα έργο που το ονειρεύτηκαν γενιές και γενιές Ελλήνων οδηγών, οι οποίες δαπάνησαν ανυπολόγιστο χρόνο καρτερίας στο τιμόνι για να διαβούν την κοιλάδα, ενώ την απουσία του πλήρωσαν ακριβά οι επιχειρήσεις και η οικονομία της χώρας. Όμως το πλέον φοβερό τίμημα είναι ο «φόρος» αίματος στην άσφαλτο, καθώς η Κοιλάδα των Τεμπών «έκλεισε πολλά σπίτια» μέσα από ασύλληπτες τραγωδίες τροχαίων δυστυχημάτων. Ας γυρίσουμε λοιπόν σελίδα, αφήνοντας στην άκρη τη μιζέρια και τις φτηνές αντιπαραθέσεις, και ας το χαρούμε. Άλλωστε εμείς θα το πληρώσουμε…

Αν το πάθουμε και αυτό… O πρόεδρος του ΣΕΒ εξέφρασε την ανησυχία του για ένα «ξαφνικό θάνατο της ΔΕΗ» αλλά και τη δυσπιστία του για την ύπαρξη ενός ρεαλιστικού κυβερνητικού σχεδίου για την ιδιωτικοποίησή της. «Κινδυνεύουμε να έχουμε εκπλήξεις που δεν θα μπορούμε να ελέγξουμε» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Φέσσας αναφερόμενος στην ΔΕΗ και διευκρίνισε ότι «κάποια στιγμή το καλοκαίρι με την αύξηση της ζήτησης, η ΔΕΗ δεν θα μπορεί να εγγυηθεί την αδιάλειπτη παροχή ενέργειας όπως την ξέρουμε σήμερα... Χρειάζεται εδώ και τώρα ριζική αναμόρφωση της αγοράς ενέργειας». Επιστροφή στις λάμπες πετρελαίου…

Εντυπωσιάζει με την εξωστρέφειά της η θεσσαλική βιομηχανία πλαστικών lariplast η οποία, εκτός της πρώτης θυγατρικής μονάδας που ίδρυσε στη Γαλλία, εγκαινιάζει στο τέλος του έτους ένα ακόμα εργοστάσιο στις ΗΠΑ, ενώ προγραμματίζει επέκταση και στο Βέλγιο. Μάλιστα ο ιδιοκτήτης της Γιάννης Τσερέπας, εν αντιθέσει με την «κρυψίνοια» που χαρακτηρίζει αρκετούς στο χώρο του, μιλάει ανοιχτά, σε συνέντευξή του, για τα βήματα της επιχείρησής του:

Η επένδυση στις ΗΠΑ δεν ήρθε τυχαία. «Η ιδέα για τη δημιουργία του εργοστασίου γεννήθηκε όταν άρχισε να μεγαλώνει η διαφορά ισοτιμίας μεταξύ ευρώ και δολαρίου, η οποία αύξησε το κόστος και δυσκόλεψε τις εξαγωγές μας στις ΗΠΑ. Σημαντικό επίσης ρόλο στην απόφασή μας έπαιξε το πρόγραμμα του πρόεδρου Ομπάμα για τον επαναπατρισμό κεφαλαίων και την επιστροφή των βιομηχανικών μονάδων που «μετανάστευσαν» στην Κίνα. Το πρόγραμμα αυτό, το οποίο απευθύνεται και στους ξένους που θέλουν να επενδύσουν στην ανέγερση μονάδων παραγωγής χρηματοδοτεί το 80% της συνολικής επένδυσης του επαναπατριζομένου κεφαλαίου με εγγυήσεις από θυγατρική της Bank of America και επιτόκιο μόλις 1,2%. Να σημειωθεί πως με ανάλογο πρόγραμμα της κυβέρνησης Σαρκοζί φτιάξαμε το εργοστάσιό μας στη Γαλλία…». 

«Παράθυρο» ευκαιρίας για την Ελλάδα «βλέπει» ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δ. Παπαδημητρίου από το Brexit γράφει η Καθημερινή. Αν και απαρίθμησε σειρά αρνητικών συνεπειών στην ελληνική οικονομία, λόγω της αποχώρησης της Βρετανίας από την Ε.Ε., ο κ. Παπαδημητρίου υποστήριξε ότι "δεν αποκλείεται να ευνοηθεί το λιμάνι του Πειραιά από την ενδεχόμενη φυγή ναυτιλιακών επιχειρήσεων από το Λονδίνο. Πρόσθεσε ότι μπορεί να δημιουργηθούν επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα και στον τομέα της άμυνας, στο πλαίσιο ανασυγκρότησης της ευρωπαϊκής αμυντικής βιομηχανίας. Τέλος, εκτίμησε ότι μπορεί να προσελκυσθούν δραστηριότητες ξένων φαρμακευτικών πολυεθνικών εταιρειών στη χώρα μας".

 Δεν τα λέει άσχημα ο υπουργός. Απλώς δεν έλαβε υπόψη του ότι στην Ελλάδα του ΣΥΡΙΖΑ τα μεγάλα επιχειρηματικά ζητήματα κυνδινεύουν να ανατεθούν ακόμα και στην συμπαθέστατη Τασία (Χριστοδουλοπούλου)…

Καλημέρα σε όλους

Κώστας Τόλης