Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις σχετικά με τη δράση του Έλληνα μετανάστη στη Γερμανία κ. Θανάση Σακελαρίου ο οποίος κατηγορείται από χιλιάδες Έλληνες πως τους εξαπάτησε μέσω της ασφαλιστικής του εταιρείας με την επωνυμία «Φάου ντε Φάου Λέμπεν Ιντερνάσιοναλ» και κατάφερε να «εξαφανίσει» 42 εκατομμύρια ευρώ.
Μετά τις αποκαλύψεις την περασμένη εβδομάδα, που έκαναν ιδιαίτερη αίσθηση, δεκάδες Έλληνες που δεν υπήρξαν μετανάστες στη Γερμανία μίλησαν για το δικό τους Γολγοθά από τη στιγμή που εμπιστεύτηκαν τα χρήματά τους στην εν λόγω ασφαλιστική εταιρεία και είδαν να κάνουν φτερά μετά την ανάκληση άδειας από το Ελληνικό Δημόσιο αρχές του 2011.
Ένας από αυτούς είναι και ο κ. Μιχάλης Καλογιαννάκης ο οποίος μιλώντας στο protothema.gr εξήγησε πως εξαπατήθηκε από την εταιρεία του κ. Σακελλαρίου αλλά και από την τράπεζα Eurobank μέσω της οποίας αναγκάστηκε να υπογράψει ασφαλιστήριο συμβόλαιο με την εταιρεία Φάου ντε Φάου Λέμπεν Ιντερνάσιοναλ.
«Σχετικά με το θέμα της ασφαλιστικής εταιρείας VDV LEBEN INTERNATIONAL, σας γνωρίζω ότι, η εν λόγω Ασφαλιστική Εταιρεία δραστηριοποιήθηκε και στον Ελλαδικό χώρο, που σε συνεργασία με την EUROBANK, για την χρονική περίοδο 1999 -2005 προέβησαν από κοινού στην προώθηση ασφαλιστικού προγράμματος – τραπεζικού προϊόντος, που είχε ως αποτέλεσμα να ζημιωθούν κατά το πλείστον οι πολίτες που πείστηκαν και επέλεξαν το συγκεκριμένο αυτό προϊόν», είπε ο κ. Καλογιαννάκης.
Ο συνταξιούχος εφοριακός από το Ηράκλειο της Κρήτης εξήγησε στο πως έπεσε «θύμα» της εταιρείας του κ. Σακελλαρίου αλλά και της ελληνικής τράπεζας στην οποία είχε απευθυνθεί για ένα στεγαστικό δάνειο.
«Το 2000 επισκέφτηκα για πρώτη φορά υποκατάστημα της EFG Eurobank Ergasias A.E. στο Ηράκλειο Κρήτης προκειμένου να ενημερωθώ κατά πόσον είναι για εμενα εφικτό, καθ’ότι είχα και άλλες δανειακές υποχρεώσεις, να τύχω εγκρίσεως δανείου ύψους περί 20 εκατομμυρίων δραχμών ήτοι 58.960 ευρώ. Λόγω της ιδιαιτερότητας του αιτήματός μου και ύστερα από τις υποδείξεις- συμβουλές και παραινέσεις των αρμόδιων υπαλλήλων της Τράπεζας μου γνωστοποιήθηκε ότι μονόδρομος αλλά και συμφέρον για εμένα ήταν η σύναψη ασφαλιστηρίου συμβολαίου ζωής αναλόγου ώστε να δικαιολογεί το αιτούμενο ποσό δανείου προτείνοντάς μου να προβώ σε σύμβαση ασφάλισης με την εταιρεία VDV LEBEN INTERNATIONAL τονίζοντάς μου ότι για αυτήν θεματοφύλακας είναι η Deutsche Bank».
Ο κ. Καλογιαννάκης εξηγεί πώς εξαπατήθηκε από την Τράπεζα αλλά και από την ασφαλιστική εταιρεία. «Μετά τις εξελίξεις στο χώρο των ασφαλειών, όπως έγινε με την Ασπίς Πρόνοια, προβληματίστηκα για το τι μέλλει γίγνεσθαι με την VDV LEBEN INTERNATIONAL και σε συνδυασμό με το γεγονός ότι δεν είχα καμία απολύτως ενημέρωση καθότι είχα προβεί στην πλήρη εξόφληση του ασφαλίστρου μου από τον 6ο χρόνο ζήτησα με αίτησή μου τον Οκτώβριο του 2009 από την εταιρεία να προβώ σε πρόωρη εξαγορά του ασφαλιστηρίου συμβολαίου μου.
Το αίτημά μου αυτό μετά από παρότρυνση της εταιρείας το ανέβαλα καθότι πείστηκα ότι μελλοντικά θα με εξυπηρετούσε η εξάντληση της 15ετιας που διαρκούσε το συμβόλαιό μου. Ωστόσο το Νοέμβριο του 2010 αφού διαπίστωσα από τα μέσα ενημέρωσης ότι ανεστάλει προσωρινά η λειτουργία της VDV LEBEN INTERNATIONAL έστειλα νέο αίτημα για πρόωρη εξαγορά του συμβολαίου μου κοινοποιώντας το μάλιστα και στην Τράπεζα».
Σύμφωνα, πάντα με τον κ. Καλογιαννάκη η ασφαλιστική εταιρεία τον ενημέρωσε πως το συμβόλαιό του είχε δοθεί στην Τράπεζα και θα έπρεπε να έχει τη σύμφωνη γνώμη εκεί ώστε να γίνει πρόωρη εξαγορά. Ωστόσο από την Τράπεζα του απάντησαν τον ενημέρωσαν προφορικά ότι δεν έχουν καμία σχέση με την εν λόγω ασφαλιστική εταιρεία.
Από τότε έχει ξεκινήσει ένας Γολγοθάς για τον κ. Καλογιαννάκη ο οποίος και τα χρήματα έχασε από την ασφαλιστική του κ. Σακελλαρίου αλλά και στην Τράπεζα είναι χρεωμένος με αρκετές χιλιάδες ευρώ τα οποία αδυνατεί να εξοφλήσει αφού σύμφωνα με όσα είχε υπογράψει η εξόφληση στην Τράπεζα θα γινόταν όταν θα έπαιρνε τα χρήματα από την ασφαλιστική.
Όπως επισήμανε στο protothema.gr o συνταξιούχος, από την έρευνά του υπάρχουν και άλλα άτομα ανά την Ελλάδα και κυρίως στα Ιωάννινα που έπεσαν θύματα της συγκεκριμένης συστημικής Τράπεζας αλλά και της ασφαλιστικής εταιρείας του κ. Σακελλαρίου.
Σε αγωγή που κατέθεσε, το Δικαστήριο θεωρεί τον κ. Καλογιαννάκη «επενδυτή» και ως εκ τούτου δεν έκανε δεχτή την αγωγή του και τώρα ο κρητικός συνταξιούχος είναι αντιμέτωπος με τα χρέη που δημιουργήθηκαν, αφού ούτε τα χρήματα από το Εγγυητικό Ταμείο για τον κλάδο ζωής ασφαλιστικών εταιρειών μπόρεσε να πάρει μετά το λουκέτο της εταιρείας VDV LEBEN INTERNATIONAL.
Βασίλης Γούλας (Protohema.gr)