Οφείλουμε να τιμούμε την μνήμη εκείνων που χάθηκαν σε τραγωδίες εθνικών διαστάσεων - το δυστύχημα των Τεμπών δεν πρέπει να ξεχαστεί. Η σύγκρουση των δυο τρένων στα Τέμπη καθιστά το κράτος υπόλογο για τις εγκληματικές του αμέλειες και υποχρεώνει τους λειτουργούς του να λογοδοτήσουν με την ελπίδα ότι θα γίνουν πιο υπεύθυνοι απέναντι στους πολίτες που υπηρετούν.

Έχουμε υποχρέωση να μην ξεχάσουμε τις ψυχές που χάθηκαν στα Τέμπη, στο Μάτι, στην Μάνδρα ή στην Ηλεία. Οι επέτειοι είναι σημαντικές για την συλλογική μνήμη και οι εκδηλώσεις θα πρέπει να έχουν την βαρύτητα και την αισθητική που αρμόζει στο μέγεθος της κάθε τραγωδίας.

Αυτά μπορούν και πρέπει να γίνουν χωρίς να φορτωθούμε μια ακόμα αργία που θα ξοδεύεται στις καφετέριες των πόλεων.

Η χώρα πάσχει από έλλειμα ανταγωνιστικότητας, παραγωγικά είναι καχεκτική. Οι επιπλέον αργίες μειώνουν τον βηματισμό της οικονομίας ενώ το κόστος το πληρώνει ο κρατικός κορβανάς και τα ταμεία των επιχειρήσεων.

Η οφειλόμενη τιμή απέναντι στους νεκρούς των Τεμπών είναι να αποκτήσουμε καλύτερο κράτος ώστε εκείνοι να είναι τα τελευταία θύματα. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο με περισσότερη δουλειά και όχι με περισσότερες αργίες.

Κώστας Τόλης thessaliaeconomy.gr