Κάτι κινείται και πάλι στην προοπτική λειτουργίας υδατοδρομίων στη Θεσσαλία το καλοκαίρι.

Όπως ανακοινώθηκε επίσημα, προχωρούν οι εργασίες και οι συζητήσεις για τα υδατοδρόμια σε Σκόπελο και Αλόννησο, μετά και την  έγκριση της επικαιροποιημένης απόφασης μετά έργου του Λιμενικού Ταμείου Σκύρου από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ενώ υπογράφηκε και η βεβαίωση αποδοχής του τεχνικού φακέλου από τον Υφυπουργό Μεταφορών, αρμόδιο για τις Μεταφορές κ. Μιχάλη Παπαδόπουλο.

Σε ανάλογη φάση ωρίμανσης είναι και τα υδατοδρόμια σε Αλόννησο και Σκόπελο! Συγκεκριμένα σε ιδιαίτερα προχωρημένο επίπεδο είναι οι εγκρίσεις που απαιτούνται για το λιμάνι στην Αλόννησο, επιτρέποντας την ίδρυση και λειτουργία του τοπικού υδατοδρομίου, ενώ στον αντίποδα η Σκόπελος  απέχει λίγες μόνο εγκρίσεις μακριά,  ώστε να λάβει πράσινο φως και να προχωρήσει και εκείνη με τη σειρά της σε αίτημα άδειας ίδρυσης και λειτουργίας.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το management των υδατοδρομίων καθώς και η αδειοδοτική διαδικασία σε Σκύρο, Σκόπελο και Αλόννησο έχουν ανατεθεί σε εταιρείες συμφερόντων της Hellenic Seaplanes, η οποία δημιουργώντας τα δίκτυα υδατοδρομίων της σε Εύβοια, Σκύρο και Σποράδες αποσκοπεί σε άμεση διασύνδεση των λιμανιών μεταξύ τους αλλά και με τις γύρω περιοχές, ποντάροντας στην συνεχόμενη τουριστική ανάπτυξη που επιδεικνύουν.

Λ.Ε. thessaliaeconomy.gr