Ένας στους δύο Έλληνες δεν έχει τη δυνατότητα να πάει διακοπές, αναφέρει έρευνα της Eurostat που δημοσιοποιήθηκε στις αρχές Αυγούστου. Όπου διακοπές συνήθως σημαίνει θάλασσα, παραλία και τα συνακόλουθα με το κόστος να μην είναι καθόλου αμελητέο.
Μια καλή εναλλακτική για οικογένειες με ορεινή καταγωγή αποτελούσε πάντα το χωριό και το σπίτι που κάποτε έφτιαξε ο παππούς. Ακόμα και αν είναι ετοιμόρροπο με χωρητικότητα «εφτά νομά σε ένα δωμά» το νοσταλγικό συναίσθημα το καθιστά από μόνο του ευρύχωρο και αγαπημένο. Η διαβίωση άλλωστε στο χωριό δεν κοστίζει πολύ -τουλάχιστον όχι όσο στη θάλασσα. Αμ, δε.
Φίλος αναγνώστης που βρέθηκε πρόσφατα στην Σμίξη, ένα από τα γραφικά βλαχοχώρια των Γρεβενών, πλήρωσε για μια χωριάτικη σε τοπική ψησταριά το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 7 ευρώ, όπως άλλωστε φαίνεται στο δελτίο παραγγελίας και στη σχετική απόδειξη που μας απέστειλε (φωτό κάτω).
Ουδέν άλλο παράπονο από το κατάστημα που αποδεικνύεται και νομιμότατο φορολογικά. Δεν στάθηκε ο άνθρωπος ούτε καν στην τιμή του ψητού το οποίο το πλήρωσε προς 15 ευρώ το μισόκιλο, αρνί σου λέει είναι. Η ντοματούλα όμως παραήταν αλμυρή.
Με τιμές σαν αυτές, μεσούσης της κρίσης, ο εγχώριος τουρισμός στα ορεινά που κάποτε άφηνε λεφτά στην τοπική αγορά, εξαντλείται τώρα στο σπιτικό φαΐ και στις ατελείωτες βόλτες στην πλατεία...
Κ. Τ. thessaliaeconomy.gr
*Η φωτογραφία της σαλάτας είναι τυχαία