Σε διαδικασία έρευνας είναι η θεσσαλική Αμπελουργία - Οινοποιία - Αποσταγματοποιία Τσιλιλής προκειμένου να αναπτύξει την γκάμα των προϊόντων της.
“Μέσα από την έρευνα θα προκύψουν στοιχεία, που θα μας οδηγήσουν και στη δημιουργία νέων προϊόντων”, αναφέρει ο Κωνσταντίνος Τσιλιλής, Managing Director της εταιρείας.
Η Τσιλιλής παρουσίασε στην έκθεση Ελληνικό Απόσταγμα, το Αγιονέρι, ένα τσίπουρο ιδιαίτερης γεύσης, το οποίο μπορεί να καταναλωθεί και με τσιπουρομεζέδες. Σύμφωνα με τον κ. Τσιλιλή, “το Αγιονέρι είναι ένα τσίπουρο ελαφριάς παλαίωσης με αποτέλεσμα, πέρα από πικάντικα, να έχει και φρέσκα στοιχεία παρότι έχει περάσει από βαρέλι, και να μπορεί να καταναλωθεί με τσιπουρομεζέδες.
Παραδοσιακά τα παλαιωμένα τσίπουρα έχουν αποκτήσει άλλο χαρακτήρα και πίνονται με ξηρούς καρπούς κλπ”.
Η Τσιλιλής διατηρεί μονάδα παραγωγής στα Τρίκαλα ενώ πέρα από την Ελληνική αγορά εξάγει σε Γερμανία, Αμερική, Καναδά και Αυστραλία.
Από αριστερά οι ιδρυτές και ιδιοκτήτες της αποσταγματοποιίας Κώστας και Μάκης Τσλιλής
Λ.Ε. με πληροφορίες από fnb