Aπό την Δευτέρα 6 Αυγούστου 2018, ξεκίνησε ο τρύγος του Κτήματος Θεόπετρα – Οινοποιία Τσιλιλή, μας ενημερώνει η γνωστή οινοποιία των Τρικάλων:
“Η έναρξη έγινε από τα ιδιόκτητα αμπελοτεμάχια στο Δαμάσι Τυρνάβου και στη Θεόπετρα στις θέσεις Μπέλλος και Μαυράγγελος, με τις ποικιλίες Sauvignon Blanc, Μαλαγουζιά και Chardonnay. Ο φετινός τρύγος είναι ο πρωιμότερος της 20ετίας λόγω της πρώιμης άνοιξης.
Επίσης, η αμπελουργική χρονιά ήταν πολλή ιδιαίτερη. Χωρίς βροχές την άνοιξη αλλά αρκετές βροχοπτώσεις το καλοκαίρι. Τα όποια προβλήματα αντιμετωπίσθηκαν με περισσότερες χειρωνακτικές παρεμβάσεις (βιολογική καλλιέργεια) άρα αρκετά κοστοβόρες. Το θετικό της χρονιάς ήταν το πολύ δροσερό καλοκαίρι. Αξίζει να αναφέρουμε ότι είχαμε μία ημέρα μόνο καύσωνα για το ξεροθερμικό κλίμα της περιοχής μας.
Το δροσερό καλοκαίρι συνέβαλε στο να έχουμε μία αρκετά ομαλή ωρίμανση του τρυγητού, με υψηλό αρωματικό δυναμικό, καλές οξύτητες και φυσιολογική περιεκτικότητα σακχάρων.
Η παραγωγή κυμάνθηκε σε κανονικά επίπεδα. Τέλος, σας ενημερώνουμε ότι καθ’ όλη τη διάρκεια του τρύγου, το οινοποιείο μας θα λειτουργεί όλες τις ώρες της ημέρας”.